Καλωσήρθατε!

Καλωσορίσατε στον ιστότοπο των Ιαματικών Λουτρών Μουρστιάνου.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για την επιχείρηση,ιστορικά στοιχεία για την περιοχή,φωτογραφίες και οτιδήποτε σχετικό με τα ιαματικά νερά του Μουρστιάνου.Περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας στον ιστότοπο,με την ελπίδα να σας υποδεχτούμε και στο χώρο των λουτρών.Καλή περιήγηση!

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Πηγές-Ιδιότητες-Φυσιολογική και ιαματική ενέργεια

Για την προέλευση των υδάτων,έχει διατυπωθεί η θεωρία ότι αυτά κυλάνε από τα γύρω βουνά μέσω υποχθόνιων ρωγμών και υπογείων συράγγων,παρασύροντας στο διάβα τους ηφαιστειογενή στοιχεία και αέρια.Κάτι τέτοιο εξηγεί και το γιατί τα ύδατα ελαττώνονται κατά τους χειμερινούς μήνες.
Η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται στους 18 βαθμούς C.Η χημική του σύνθεση αποτελείται από υδρόθειο και άλατα νατρίου,με αποτέλεσμα τη χαρακτηριστική βαριά οσμή.
Στην αρχή της λούσης,μια περίεργη αίσθηση καταλαμβάνει το λουόμενο,η οποία εν συνεχεία υποχωρεί και δίνει τη θέση της σ'ενα αίσθημα ευχαρίστησης και ανακούφισης.Κατά την έξοδο,ο λουόμενος νιώθει δροσιά και ενδυνάμωση.
Η ιαματική ενέργεια των υδάτων συνίσταται στη θεραπεία δερματικών και ρευματικών παθήσεων,ανακουφίζοντας από δυσκαμψίες,νευραλγίες και αρθριτικά.Τα παραπάνω πιστοποιούνται με γνωμοδότηση της 22/06/2000 από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας,το έγγραφο της οποίας είναι ανηρτημένο στο χώρο υποδοχής των λουτρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου